Leírás és Paraméterek
Tudja-e, hogy a tökmag fogyasztása, ill. az abból készült magolaj a népi gyógyászatban is elterjedt, jótékony tulajdonságai miatt?
A héj nélküli tök magjából hideg sajtolással nyert, kifejezetten aromás olaj. Mély lila színű, viszont fehér tányérra kiöntve gyönyörű zöld színt mutat.
Rendkívül sok telítetlen zsírsavat (omega3, omega6) tartalmaz, mely:
- erősítheti az immunrendszert, segítheti a hólyagproblémák (nehéz vizelés) kezelését;
- férfiak számára kifejezetten ideális, hiszen a prosztata megnagyobbodását csökkentheti, illetve a prosztatarák megelőzésében lehet fontos szerepe;
- csökkentheti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel kivédhető a szívinfarktus kialakulásának veszélye;
- lassíthatja a szervezet érelmeszesedési folyamatát, és előnyösen befolyásolhatja az agyi keringés normális állapotának fenntartását;
- rengeteg nyomelem (ásványi anyag) fellelhető benne: kalcium, vas, magnézium, cink;
Gazdag E-,és F-,B vitaminok, valamint D-vitamin-tartalmának köszönhetően szerepet játszhat:
- a terhesség korai szakaszában fellépő spontán vetélések kivédésében;
- a magzat idegrendszerének kifejlődésében;
- csökkentheti a gyomorbántalmakat.
A tökmagolaj felhasználási területei: használják salátákhoz, pirítósra, pár cseppet tehetünk levesekbe és kifőtt tésztákra, vanília fagylaltra, zöldségkrémekbe.
Fogyasztása: naponta 1 evőkanállal, lehetőleg éhgyomorra.
Kiszerelés: 250 ml
fotó:pixabay