A webáruházunk sütiket (cookie-kat) használ, a cookie-kal kapcsolatos irányelvek értelmében.  Ön a látogatáskor jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Indiai konyhaművészet

Az Ayurvéda szerint az egészség megőrzésének 3 alappillére van: a megfelelő táplálkozás (áhára), az egészséges életmód (vihára) és a gyógynövények használata (ausadhi).

Ez a több ezer éves tudás az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra.

Az Ayurvédikus orvos számára az egyén eredendő, egészséges mivolta a kiindulópont, s ennek alapján állapítja meg a megfelelő étrendet és gyógymódot, amely ismét harmóniát teremt a beteg állapot helyett, ill. megőrzi meglévő egészségünket.

Itt különböző, az indiai étkezési kultúrával, konyhával, művészettel ismerkedhetnek meg, könyveken, fűszereken, mártásokon keresztül.

Ha teljes körű képzést szeretne kapni a vegán konyhaművészetben, érdemes részt venni egy soron következő  főzőtanfolyamon is.

Az opcionális tanfolyamon:

  • gyakorlatban sajátítható el népszerű fogások vegán változata
  • megtanulhatjuk a legízesebb növényi tejtermékek és húspótlók elkészítését és felhasználását
  • megtudhatjuk, hogyan fűszerezzük ételeinket a tökéletes ízvilág eléréséhez.

Nézet:
Rendezés:
Információk
Mi az Ayurveda?

E holisztikus gyógyítás az emberiséggel egyidős, eredete több, mint 5000 évre nyúlik vissza. A modern tudomány mellett is megállja a helyét, sőt sok esetben előbbre is jár.  Úgy tartják, hogy az Istenek azért hozták le a földre, hogy e földi teremtménynek, az Embernek, jó élete legyen, és mindig jól érezze magát. Tökéletes elvekre épül. Írásos emlékei közül a legteljesebben fennmaradt írás a ’Csaraka szamhittá’, mely az Ayurveda összes alapvető ágazatának részleteit taglalja.

Az Ayurveda tudománynak nem volt eleje, és még nincs vége. Örökkön öröktől fogva és örökké létezni fog.

Látogasson el hozzánk
Rajongók