Indiai konyhaművészet
Az Ayurvéda szerint az egészség megőrzésének 3 alappillére van: a megfelelő táplálkozás (áhára), az egészséges életmód (vihára) és a gyógynövények használata (ausadhi).
Ez a több ezer éves tudás az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra.
Az Ayurvédikus orvos számára az egyén eredendő, egészséges mivolta a kiindulópont, s ennek alapján állapítja meg a megfelelő étrendet és gyógymódot, amely ismét harmóniát teremt a beteg állapot helyett, ill. megőrzi meglévő egészségünket.
Itt különböző, az indiai étkezési kultúrával, konyhával, művészettel ismerkedhetnek meg, könyveken, fűszereken, mártásokon keresztül.
Ha teljes körű képzést szeretne kapni a vegán konyhaművészetben, érdemes részt venni egy soron következő főzőtanfolyamon is.
Az opcionális tanfolyamon:
- gyakorlatban sajátítható el népszerű fogások vegán változata
- megtanulhatjuk a legízesebb növényi tejtermékek és húspótlók elkészítését és felhasználását
- megtudhatjuk, hogyan fűszerezzük ételeinket a tökéletes ízvilág eléréséhez.