Leírás és Paraméterek
A tanfolyam az Ízek, imák, India – 7 részes főzőtanfolyam-sorozat IV. része, ahol a házilag elkészített, ún. lepénykenyerek elkészítésével ismerkedhet meg.
Indiában ennek nagy kultusza van, ismeretlen az élesztős, szeletelhető kenyér. Teljes kiőrlésű lisztből készítik, vízzel, sóval, mégis illatosak, táplálóak. A különbség a sütés módjában, és a felhasznált töltelékekben található.
A tanfolyamon főleg töltött, illetve ünnepi ételekhez való kenyérfélék szerepelnek. Tálalhatjuk őket sabjikhoz, dhálokhoz, de némelyik akár salátával is megállja a helyét egy meleg nyári napon.
A tanfolyamon elkészített ételek:
-alu paratha
-pudla
-tava naan
-sárgarépás tepla
-bathura
-chatpate alu
Időtartam: kb. 4 óra
Ár: 19 990 Ft
Szervezett időpontok:
* 2023. október 21. (szombat) 09:00-13:00
Figyelmébe ajánljuk az Ayurvedikus Konyha nyugatiaknak c. könyvet.