A webáruházunk sütiket (cookie-kat) használ, a cookie-kal kapcsolatos irányelvek értelmében.  Ön a látogatáskor jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü

Malabar Tamarind - Garcinia Cambogia

A garcinia cambogia, indiai nevén Malabar tamarind gyümölcs friss termését soha nem fogyasztják nyersen. A betakarítását követően héját, húsát és magját szétválasztják.

Héját addig szárítják, amíg színe szénfekete, íze savanykás nem lesz. A héjának értékes vegyülete, a hidroxi-citromsav fogyókúrás étrend-kiegészítők elengedhetetlen komponense, ill. az indiai gasztronómia curry fűszerkeverék komponensként ételízesítésre használják.  A szárított héját az állatgyógyászatban is felhasználják, a szarvasmarhák szájbetegségének kezelésére készítenek gyógyszert.

Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a Malabar tamarind több irányból támogatja a testtömeg csökkentését. Csökkenti az étvágyat, ill. testzsírarányt, továbbá módosítja az ún. lipogenezist. Hatékony a zsír- és szénhidrát anyagcserében, mely jótékonyan hat a vérzsírra (triglicerid), össz-koleszterinre, vércukorszintre, valamint az étkezés utáni inzulin-érzékenységre.

Összefoglalva elmondható, hogy a Garcinia cambogia nemcsak egy „szimpla” indiai fűszernövény, hanem fogyókúrás étrend-kiegészítésre is alkalmazható étvágycsökkentő, zsíranyagcserét szabályozó előnyös tulajdonsága révén.

Információk
Mi az Ayurveda?

E holisztikus gyógyítás az emberiséggel egyidős, eredete több, mint 5000 évre nyúlik vissza. A modern tudomány mellett is megállja a helyét, sőt sok esetben előbbre is jár.  Úgy tartják, hogy az Istenek azért hozták le a földre, hogy e földi teremtménynek, az Embernek, jó élete legyen, és mindig jól érezze magát. Tökéletes elvekre épül. Írásos emlékei közül a legteljesebben fennmaradt írás a ’Csaraka szamhittá’, mely az Ayurveda összes alapvető ágazatának részleteit taglalja.

Az Ayurveda tudománynak nem volt eleje, és még nincs vége. Örökkön öröktől fogva és örökké létezni fog.

Látogasson el hozzánk
Rajongók