A legalapvetőbb Ayurvédikus készítmény. Három ősi Ayurveda gyümölcsöt (amalaki, bibhítaki és haritaki) tartalmaz. A negyedik összetevő növényi, a rózsaszirom pedig a szinergiáért felelős a készítményben, erősítve a korábban említett gyümölcsök hatásfokát. A rózsa erősíti az emésztés tüzét („agni”), kiegyensúlyozza az elmét.
A méreganyagok eltávolítása az emésztőrendszerből igen fontos, mert hosszabb távon emésztési problémákat, felfúvódásokat okoz. A t por kitűnően alkalmas erre. Kis adagokban mérsékelt a hatása, ugyanakkor fokozatosan méregteleníti a testet. Így aztán hosszabb kúrát is lehet alkalmazni, hogy teljesen megtisztítsuk szervezetünket a méregtől. Megtisztítva a vért, a nyirokrendszert, izmokat és zsírszövetet, ezzel támogatva a megfelelő koleszterinszint-egyensúlyt.
A triphala harmonizálja a Vata, Pitta és Kapha dósákat.
- a váta dósa révén javítja a keringés funkcióit,
- a pitta dósán keresztül javítja a bőr, szem, szív állapotát és például a vas felszívódását.
- a Kapha erősíti a test építő funkcióit, ezért használata különösen javasolt sportolók számára
A Triphala értékes összetevői fiatalító, májvédő, koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő, vizelethajtó, vércukorcsökkentő hatással rendelkeznek.
fotó: pixaby