Miért az Ayura Kávék?
Az Arabica kávé az egyik legaromásabb kávé, a több ezer éves Ayurveda gyógynövénytudományán alapszik. A kávé természetes íze, aromája és a növények gyógyító ereje találkozik.
A cappuccino és a fekete kávé nem tartalmazza azokat a potenciális betegségforrásokat (pl. magas vérnyomás, ingadozó vércukorszint, tejérzékenység).
A cappuccino tejet nem tartalmaz, helyette pálma-tejpor van. Az édes ízt a Stevia biztosítja, melynek levele 300-x édesebb a cukornál, de a vércukorszintet nem emeli, segíti a hasnyálmirigy inzulintermelését, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem okoz fogszuvasodást, baktérium-és gombaölő hatása van, a vérnyomást is csökkenti.
ÖSSZETEVŐK:
A moringafa leveléből készült kivonat - természetes élénkitő hatása hosszan tartó, nem terheli a szervezetet. 90 -féle tápanyagot és 46 -féle antioxidánst tartalmaz, immunerősítő, vérnyomásjavító, csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit, jó hatású a vércukorszint szabályozásában. Magas a C-vitamin és a vastartalma, mely segíti a vérképzést. A benne lévő természetes calcium pedig fontos szerepet játszik a csontanyagcserében, megelőzvén a csontritkulást. A-vitaminja szükséges a jó látáshoz, magas rosttartalma emésztésjavító, székletrendező, jó hatású magas vérnyomásban, cukorbetegségben szenvedőknek.
A ginzeng-kivonat - általános élénkítő, frissítő, fiatalosító hatását mindenki ismeri. Ezt a növényt már 4000 éve használják gyógyításra. Erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni a kimerültséget, stresszt, depressziót. Étvágygerjesztő, segíti az emésztést, stimulálja a belső elválasztású mirigyeket, helyreállítja a vércukorszintet. A ginzenggyökér számos tápanyagot, E- és B-vitamint, ásványi anyagokat (mangán, réz, cink) és poliszacharidokat, továbbá szterineket, flavonoidokat, illóolajokat tartalmaz.
A Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) - jótékony hatása régóta ismert. Értékes tápanyagokat,
esszenciális aminosavakat, zsírsavakat, vitaminokat, polifenolokat, rostokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint antioxidánsokat tartalmaz. A Távol-keleti Orvoslás egyik legfontosabb gyógynövénye, legalább 4000 éves írott szakirodalma van. A gyógynövények királyának is nevezik. Íze keserű, így jól beleillik a kávé ízvilágába. Támogatja, erősíti a szív- és keringési rendszert, a légzőszervek és az immunrendszer működését. Gyulladásgátló és tumor ellenes hatással is bír. Segít a különféle emésztőrendszeri problémákon, koleszterinszint- csökkentő hatása van.
A vesebab kivonat lassítja a szénhidrátok felszívódását, ami csökkenti a vércukorszint ingadozását.
A szőlőmag-kivonat érvédő hatásai lassítják az érelmeszesedés kialakulását és javítják a keringést.
A készítmények ezeken kívül tartalmaznak még:
- Q10 vitamint, ami a szív legfontosabb energiaforrása.
- Kollagént, ami fő összetevője a bőrnek és fontos az ízületek rugalmasságának megőrzésében.
- L-karnitint, ami energiát ad az izmoknak és segíti a lerakódott zsír lebontását.
- Fügekaktuszkivonatot, mely az emésztést javítja és méregtelenítő hatása is van