A webáruházunk sütiket (cookie) használ, a cookie-kal kapcsolatos irányelvek értelmében.  Ön a látogatáskor jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom

Lenmag

A lenmagot kb. 6000 éve fogyasztja az ember. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően szinte mindenre alkalmazható. Pl. segíti az emésztést, széppé teszi a bőrt, alkalmazható a koleszterinszint beállítására, széppé teheti a bőrt, sőt: segít a fogyókúrában is.

Ami még különleges a lenmaggal kapcsolatban, hogy a női hormonok beállításában is jelentős szerepet játszik, a benne található ún. "lignán"-nak (növényi származék). A lenmagban kb. 7x több ez az összetevő, mint a szezámmagban. Ez növelheti ugyanis a termékenységet, csökkentheti a menopauzát megelőző tüneteket.

Ez a kicsi, sötét- vagy aranybarna színű mag a leggazdagabb forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavaknak. Gazdag rostban, fehérjében, B1 vitaminban, mangánban, magnéziumban, foszforban, szelénben. Ezen kívül sok B6 vitamint, A, B, C, D és E vitamint, vasat, káliumot, rezet és cinket is tartalmaz.

A lenmag 10 legfontosabb jó tulajdonsága

1. Rostban gazdag, de alacsony a szénhidrát tartalma, emiatt támogatja a vastagbél méregtelenítő folyamatait, zsírégető és csökkenti az édesség utáni vágyat.

2. Rendszeres (napi 2 ek.) fogyasztásával egészséges lesz a bőr és haj. B-vitamin tartalma csökkenti a szárazságot és töredezettséget. Enyhíti az akné, rosacea, ekcéma tüneteit, támogatja a szem egészségét, csökkentheti a szemek szárazságát. Belsőleg is, külsőleg is egyaránt hatásos.

3. Fogyókúrához, mert támogatja a fogyást azáltal, hogy növeli a telítettség érzését, emiatt kevesebb kalória-igény lép föl a szervezetben.

4. Alacsonyabb koleszterin szintet érhetünk el, oldható rost-tartalma ugyanis “csapdát” jelent a zsír és a koleszterin számára az emésztő-rendszerben úgy, hogy azok nem tudnak felszívódni.

5. Gluténmentes, így természetesen helyettesíthetjük a gluténtartalmú gabonaféléket a lenmaggal.

6. Magas antioxidáns tartalmú (lignánok), melyek ismertek vírus-ellenes és antibakteriális tulajdonságaikról is, ezért a lenmag rendszeres fogyasztása csökkentheti a megfázásos, influenzás megbetegedések számát és lefolyását.

7. Emésztést segíti

Az egyik legnagyobb előnye, hogy segíti az egészséges emésztést. Fenntartja a gyomor és bélrendszer egészségét. Bebizonyosodott, hogy előnyös a Crohn-betegségben- vagy más emésztési betegségben szenvedőknek, mivel csökkentheti a bélben a gyulladást.

8. Rák megelőzésére, pl. az emlő-, prosztata-, petefészek- és vastagbél-daganatok ellen is segítség lehet.

9. Magas omega-3 zsírsav tartalma

10. Keringés és a szív egészsége, mivel csökkenti a magas vérnyomást, megakadályozza egy második szívroham kialakulását.

 

Milyen termékeinkben található?

Nos: Hidegen sajtolt lenmagolajban,

 

BorelissPro kullancs elleni kapszulákban

 

fotó: picabay

Az oldal tetejére