Leírás és Paraméterek
Az „istenek étele” volt. Az aztékok rendkívül értékes olajnak tartották, amelynek íze egy kicsit a diófélékre hasonlít.
Közkedvelt összetevője salátaönteteknek, gyümölcsleveknek, müzliknek, krémeknek. Főzni, sütni nem ajánljuk, mert egyedülálló tulajdonságaikat magas hőmérsékleten elveszíti.
A Bagoila chia olaj elősegítheti a vitaminok optimális felszívódását az emberi szervezetben.
Sokan minden reggel, magában fogyasztanak chiamag-olajat, ami bőségesen tartalmaz többek között proteint, vitaminokat (A, B1, B2,B3), antioxidánsokat, cinket, magnéziumot, foszfort és egyéb nyomelemeket (100 g chia magolaj közel 73 g többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, amelyből több mint 19 g alfa-linolénsav.)
Az omega-3 és az omega-6 zsírsavak ideálisan 3 : 1 arányban találhatók benne. így ez az olaj az esszenciális aminosavak és antioxidánsok egyik legmagasabb minőségű forrása, melyek segíthetnek:
* a vérnyomás csökkentésében
* a magas koleszterinszint létrejöttének megakadályozásában.
* egyes kutatások szerint a prosztatarák gyógyításában szerepe lehet.
A chiamagból készült olaj tele van omega-3 zsírsavval, ami hihetetlenül jót tesz a bőrnek, fiatalon és feszesen tartja, hidratálja és selymessé teszi. Növeli a védekező képességét, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal látja el. Gyógyíthatja a hámlott bőrfelületet, illetve az ekcéma kezelésére is gyógyír lehet.
A 100 % - ban chia magból készült olaj nem tartalmaz egyéb adalékanyagokat. Az alapanyag ellenőrzött termelésből származik.
Tárolás: Sötét helyen maximum 22 ° C-ig. Felnyitás után legfeljebb 2 hónapig használható
Hogyan alkalmazza? 1 teáskanál reggel és este
Kiszerelés: 250 ml
fotó:pixabay