Aszkorbinsav
|
Leírás és Paraméterek
Fontos tudni, hogy az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozhatja a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Fontos szerepet játszhat a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, megköti a káros szabadgyököket, ezzel védve a sejteket.
Fogyasztása: Ízesíthetjük citromlé helyett aszkorbinsavval teánkat, így könnyen bevihető a napi ajánlott mennyiség. A por állagú aszkorbinsav előnye, hogy könnyen oldható, belekeverhető különböző italokba - gyümölcslébe, langyos teába, limonádéba -, ételekbe. Babáknak, kisgyermekeknek is könnyen adagolható az ételeinkbe keverve.
Adagolása: naponta 2-3 alkalommal, 100-150 mg. (1 kávéskanál)
KISZERELÉS: 250g
fotó:pixabay