Termékek Menü
0

Kardamon

Kardamon

ELETTARIA cardamomum

A kardamon létezik zöld és fekete változatban. A zöld kardamon édeskés, csípős, míg a fekete inkább fanyar ízvilággal bír..Általában nem magában hanem fűszerkeverékek alkotóelemeként használjuk fel.(sütemény, mézeskalács, kekszek, forralt bor). A kardamonmagok illóolaj-tartalma egészségünkre is pozítiv hatással lehet. Az emésztést, a gyomor-bél traktus müködését segíti,enyhíti a puffadást.Gyomortáji fájdalmak esetén görcsoldó, nyugtató hatást fejt ki, ezzel csillapítva a tüneteket. Gyomorproblémák esetén a kardamon fogyasztása tea formájában ajánlott. Egyes országokban alkoholos italok vagy erős aromájú ételek pl:fokhagyma evése után néhány kardamonmagot is elfogyasztanak, a kellemetlen szagú lehelet ellen. Az arab országokban a kardamonot afrodiziákumnak tartják, illetve hangulatjavító hatást tulajdonítanak neki.

Rendezés:
Mi az Ayurveda?

E holisztikus gyógyítás eredete több, mint 5000 évre nyúlik vissza, azt mondják, az emberiséggel egyidős. Tökéletes elvekre épül,  s a modern tudomány mellett is megállja a helyét, sőt sok esetben előbbre is jár. Úgy tartják, hogy az Istenek azért hozták le a földre, hogy e földi teremtménynek, az Embernek, jó élete legyen, és mindig jól érezze magát. Írásos emlékei közül a legteljesebben fennmaradt írás a ’Csaraka szamhittá’, mely az Ayurveda összes alapvető ágazatának részleteit taglalja.

Az Ayurveda tudománynak nem volt eleje, és még nincs vége. Örökkön öröktől fogva és örökké létezni fog.

Látogasson el hozzánk
Rajongók