Termékek Menü
0

Borsikafű

Borsikafű

SATUREJA hortensis

A borsika jellegzetes, borsra emlékeztető ízű és illatú fűszernövény. Levelei frissen salátához, hüvelyesekből főzött ételekhez, valamint sertéshús és vadak ízesítésére használható. A borsfű étvágygerjesztő,segít gyomor-és bélpanaszok esetén, antibakteriális hatású. A borsikafűnek jó hasznát vesszük a konyhában is, babételekhez nélkülözhetetlen, használatával csökkenthetjük a bab felfújó hatását.Egyéb gyógyhatása is van:gyomorerősítő, görcsoldó és bélféregirtó. Sokan esküsznek rá , hogy hatásos a fogyókúra esetén is. A friss szétmorzsolt hajtások enyhítik a rovarcsípések okozta fájdalmat.

Rendezés:
Mi az Ayurveda?

E holisztikus gyógyítás eredete több, mint 5000 évre nyúlik vissza, azt mondják, az emberiséggel egyidős. Tökéletes elvekre épül,  s a modern tudomány mellett is megállja a helyét, sőt sok esetben előbbre is jár. Úgy tartják, hogy az Istenek azért hozták le a földre, hogy e földi teremtménynek, az Embernek, jó élete legyen, és mindig jól érezze magát. Írásos emlékei közül a legteljesebben fennmaradt írás a ’Csaraka szamhittá’, mely az Ayurveda összes alapvető ágazatának részleteit taglalja.

Az Ayurveda tudománynak nem volt eleje, és még nincs vége. Örökkön öröktől fogva és örökké létezni fog.

Látogasson el hozzánk
Rajongók