A webáruházunk sütiket (cookie-kat) használ, a cookie-kal kapcsolatos irányelvek értelmében.  Ön a látogatáskor jóváhagyja a cookie-k használatát.

Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Lenmag

A lenmagot kb. 6000 éve fogyasztja az ember. Előnyös tulajdonságainak köszönhetően szinte mindenre alkalmazható. Pl. segíti az emésztést, széppé teszi a bőrt, alkalmazható a koleszterinszint beállítására, széppé teheti a bőrt, sőt: segít a fogyókúrában is.

Ami még különleges a lenmaggal kapcsolatban, hogy a női hormonok beállításában is jelentős szerepet játszik, a benne található ún. "lignán"-nak (növényi származék). A lenmagban kb. 7x több ez az összetevő, mint a szezámmagban. Ez növelheti ugyanis a termékenységet, csökkentheti a menopauzát megelőző tüneteket.

Ez a kicsi, sötét- vagy aranybarna színű mag a leggazdagabb forrása a növényi alapú omega-3 zsírsavaknak. Gazdag rostban, fehérjében, B1 vitaminban, mangánban, magnéziumban, foszforban, szelénben. Ezen kívül sok B6 vitamint, A, B, C, D és E vitamint, vasat, káliumot, rezet és cinket is tartalmaz.

A lenmag 10 legfontosabb jó tulajdonsága

1. Rostban gazdag, de alacsony a szénhidrát tartalma, emiatt támogatja a vastagbél méregtelenítő folyamatait, zsírégető és csökkenti az édesség utáni vágyat.

2. Rendszeres (napi 2 ek.) fogyasztásával egészséges lesz a bőr és haj. B-vitamin tartalma csökkenti a szárazságot és töredezettséget. Enyhíti az akné, rosacea, ekcéma tüneteit, támogatja a szem egészségét, csökkentheti a szemek szárazságát. Belsőleg is, külsőleg is egyaránt hatásos.

3. Fogyókúrához, mert támogatja a fogyást azáltal, hogy növeli a telítettség érzését, emiatt kevesebb kalória-igény lép föl a szervezetben.

4. Alacsonyabb koleszterin szintet érhetünk el, oldható rost-tartalma ugyanis “csapdát” jelent a zsír és a koleszterin számára az emésztő-rendszerben úgy, hogy azok nem tudnak felszívódni.

5. Gluténmentes, így természetesen helyettesíthetjük a gluténtartalmú gabonaféléket a lenmaggal.

6. Magas antioxidáns tartalmú (lignánok), melyek ismertek vírus-ellenes és antibakteriális tulajdonságaikról is, ezért a lenmag rendszeres fogyasztása csökkentheti a megfázásos, infuenzás megbetegedések számát és lefolyását.

7. Emésztést segíti

Az egyik legnagyobb előnye, hogy segíti az egészséges emésztést. Fenntartja a gyomor és bélrendszer egészségét. Bebizonyosodott, hogy előnyös a Crohn-betegségben- vagy más emésztési betegségben szenvedőknek, mivel csökkentheti a bélben a gyulladást.

8. Rák megelőzésére, pl. az emlő-, prosztata-, petefészek- és vastagbél-daganatok ellen is segítség lehet.

9. Magas omega-3 zsírsav tartalma

10. Keringés és a szív egészsége, mivel csökkenti a magas vérnyomást, megakadályozza egy második szívroham kialakulását.

Mi az Ayurveda?

E holisztikus gyógyítás eredete több, mint 5000 évre nyúlik vissza, azt mondják, az emberiséggel egyidős. Tökéletes elvekre épül,  s a modern tudomány mellett is megállja a helyét, sőt sok esetben előbbre is jár. Úgy tartják, hogy az Istenek azért hozták le a földre, hogy e földi teremtménynek, az Embernek, jó élete legyen, és mindig jól érezze magát. Írásos emlékei közül a legteljesebben fennmaradt írás a ’Csaraka szamhittá’, mely az Ayurveda összes alapvető ágazatának részleteit taglalja.

Az Ayurveda tudománynak nem volt eleje, és még nincs vége. Örökkön öröktől fogva és örökké létezni fog.

Látogasson el hozzánk
Rajongók