Termékek Menü
0

Miért az AyurHerbal italok?

Az Ayura Herbal ital előállítása és hatásainak élettani alapja

Az Ayura Herbal ital előállítása során több száz éves népgyógyászati tapasztalatokat, az ayurveda évezredes szellemi örökségét, valamint a kettős fermentáció módszerét használták fel.

Az emberek a táplálékok tartósítására ősidők óta az erjesztéses eljárást alkalmazták. A bor, sajtok, a joghurt, a szójaszósz, a savanyúságok előállítására használták a baktériumok és gombák jótékony hatását. Az így tartósított étel nemcsak finom lett, hanem gyógyerővel is rendelkezett.

Az erjedés lényege, hogy a növény, gyümölcs, tej, stb. cukortartalma és egyéb alkotói baktériumok, elsősorban tejsavbaktériumok (pl. Lactobacillus bulgaricus, casei, acidophilus, rhamnosus, stb.) hatására átalakulnak, a baktériumok így energiához jutnak, és gyorsan szaporodnak. Az anaerob és aerob folyamat során a szervezet számára értékes vegyületek, ferment metabolitok, többek között szerves savak keletkeznek, mint pl. tejsav, ecetsav, hangyasav, vajsav, propionsav, stb., amelyek fontos élettani szerepet töltenek be, pl. antioxidáns, féregölő, féreghajtó hatásuk van, vízhajtóként, fertőtlenítőszerként viselkednek. A tejsav baktériumok segíthetik a normál bélflóra megerősödését, ugyanakkor nem kedveznek a patogén csírák, baktériumok, pl. salmonella, gombák, pl. candida fajok, paraziták, stb. szaporodásának. Az ecetesedés meggátlására anaerob közeget teremtettek. Az Ayura Herbal ital esetében a gyógynövény koncentrátumhoz kevés cukrot és tejsavbaktériumokat adnak a folyamat felgyorsítására.

Az Ayura Herbal ital kettős fermentációval készül, amelynek lényege, hogy az első erjesztéses folyamat eredményként létrejött fermentátumot egy második, baktériumok általi erjesztésnek teszik ki. A folyamat során a baktériumok táplálékul használják a gyógynövények vitaminjait, nyomelemeit, enzimjeit, egyéb bioaktív anyagait, a maguk számára szeretnék hasznosítani, ezért egy glycoprotein matrixba csomagolják be. A fermentáció második lépése ugyancsak baktériumok segítségével teszi ezeket az aktivált anyagokat az emberi szervezet számára maximálisan hasznosíthatóvá. A kettős fermentációval készült étrend kiegészítők hatóanyagai ezért csaknem 100%-ban fejtik ki hatásukat, ellentétben a nem ilyen módon gyártott termékekkel. A folyamat eredményeként keletkező ferment metabolitok (glukoinolátok, izotiocianátok, stb.) pl. gátolhatják a bélben a kórokozók szaporodását, csökkenthetik a vérzsírok szintjét, a szív-érrendszeri betegségek kialakulását, a vérnyomást, gátolhatják a sejtosztódást, a daganatok kialakulását, stb.

Az elixír szinergikus hatású gyógynövényei és a kettős fermentáció során keletkező anyagok hatása számos felhasználási lehetőséget ad a készítménynek a betegségek megelőzése és a kialakult kórállapotok kiegészítő kezelése során. A fent leírt tejsavbaktériumok és anyagcseretermékek, egyéb metabolitok mellett a gyógynövényekből származó több értékes hatóanyagot, enzimet mutattak ki a vegyi elemzés során, amelyek az immunrendszer működése szempontjából rendkívül fontosak.

Hatásukra rendeződhet a bélflóra, a patogén csírák elpusztulhatnak, regenerálódhat a bélnyálkahártya, a felszívódási és kiválasztási folyamatok helyre állhatnak. Az immunrendszer sejtes és humorális aktivitása fokozódhat, természetes antibiotikus aktivitás valósulhat meg a szervezetben mellékhatások kialakulása nélkül. Tudományos vizsgálatok során igazolták, hogy a gyulladáscsökkentő hatás két órán belül kialakul a szer fogyasztását követően, a T és B limfociták aktiválódnak, nő az aktív makrofágok, killer- és falósejtek, stb. száma, az immunglobulinok szintje a szervezetben tíz napon belül jelentősen nő.

Az Ayura Herbal ital hatásának fontos eleme az enzimpótlás is. Az emberek egyre kevesebb élő, nyers, természetes tápanyagot fogyasztanak, a szervezet enzimpótlásra szorul. Az enzimek szabályozzák az összes fontos élettani működést, a szénhidrát, zsír és fehérje anyagcserét, a véralvadást, a sebgyógyulást, az emésztési folyamatokat, a hormon- és immunrendszer működését, biztosítják az erek védelmét, szabályozzák a sav-bázis háztartást. Az enzimhiány jelei a fáradtság, a hangulatzavarok, a visszatérő fertőzések, a krónikus gyulladások, bélproblémák, stb.

A felépítő baktériumok gátolják a rothadásos lebomló folyamatokat, hatásukra a szerves anyag mennyisége nő, az élő szervezet megújul. A készítmény a baktériumokon és enzimeken kívül természetes vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz.

Az Ayura Herbal ital ezért minden olyan betegség megelőzésére és kiegészítő kezelésre használhatjuk, ahol bélrendszeri, légúti, bőr, húgyúti, nemi szervi, idegrendszeri fertőzésekről, kórokozók szaporodásáról, gyulladásokról, a bélflóra károsodásáról van szó. Az elixír kifejezetten javasolható olyan esetekben, amikor az immunrendszer működési zavara tapasztalható, pl. allergiás állapotokban, autoimmun kórképekben és daganatos betegségekben, stb. Akut és krónikus esetekben, külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható a készítmény.

A szer hatására a kórokozók elpusztulhatnak, a gyulladás csökkenhet, a méreganyagok kiürülése fokozódhat, a regenerációs, öngyógyító folyamatok elindulhatnak.

Legfontosabb hatások összefoglalása:

Összehangolja és támogatja az immunrendszer működését
Javítja az ellenálló képességet
Segíti az emésztést és a kiválasztást
Erősíti a szívizmot és rugalmasabbá teszi az érfalakat
Fogyasztásával javul a kondíció és jobb lesz az ember terhelhetősége
Rugalmasabbak lesznek az izmok és az ízületek
Jelentősen csökkentheti a rákos burjánzásokat az emberi szervezetben
Gyorsabb gyógyulás, hosszabb fiatalság
Jobb koncentrációs képesség, stresszoldó hatás
A természetes eredetű antioxidánsok segítenek a káros szabad gyökök hatástalanításában.

Mi az Ayurveda?

E holisztikus gyógyítás eredete több, mint 5000 évre nyúlik vissza, azt mondják, az emberiséggel egyidős. Tökéletes elvekre épül,  s a modern tudomány mellett is megállja a helyét, sőt sok esetben előbbre is jár. Úgy tartják, hogy az Istenek azért hozták le a földre, hogy e földi teremtménynek, az Embernek, jó élete legyen, és mindig jól érezze magát. Írásos emlékei közül a legteljesebben fennmaradt írás a ’Csaraka szamhittá’, mely az Ayurveda összes alapvető ágazatának részleteit taglalja.

Az Ayurveda tudománynak nem volt eleje, és még nincs vége. Örökkön öröktől fogva és örökké létezni fog.

Látogasson el hozzánk
Rajongók